2010

December 24, 2009 Leave a comment
adikku puteri menyambut hari lahirnya yg pertama ^_^

Puteri 1year

2010 list.

  1. Upgrade camera
  2. Film SLR 0r LOMO  maybe
  3. Kurangkan kilogram  (gua dh makin berat la beb wahaha)
  4. Dpt A+ dlm study
  5. Majukan bisnes bundle bpk aku (dr segi promotion & quality barang yg dijual)
  6. Menjadi insan yg lebih baik dan brguna pd ibu bapa ^_^
  7. Upgrade Iman (solat2)

Pulau Ketam

December 18, 2009 Leave a comment

p/s : aku inginkan film SLR…

speed exam!

November 20, 2009 Leave a comment

salam..

exam ari 2 brjalan dgn lancar..
bleh la jgk aku jwb..xlah blur jer..
tp sepanjang hayat aku belajar, exam nih la plg pantas aku jwb..
15minit jer..hahaha!
tp soklan pun skek jer 25 soklan masa plak 45minit..

perit dan jerih dirasai apabila ingin pulang..
trpaksa brhimpit dlm tren cm sardin cap ayam dibuatnye..
sblah kanan aku bangla sblah kiri macha..
pergh..trbaik skali, dua2 pun hangit xigt…

p/s: masa exam aku duduk sblah seorang nenek tua, teringt satu ayat ” pembelajaran sepanjang hayat… “

Categories: 1

exam esok hari

November 14, 2009 Leave a comment

salam sume!
lama xupdate, brocban celcom nih slalu prob bila aku nk update blog..
kat opis lak xada inspirasi nk tulis ape..haha

esok aku exam midterm, dua subjek jer..
tp di sbbkan byk yg aku lum bc, aku agak cemas esok..
wpun soklan hanyalah objektif, klu xfhm xleh nk jwb gak..haha

trigt aku masa kolej, masa2 nk exam..
mmg tido smpi 3-4 pg, bkan nk kata rajin..
tp study last minit punye pasal..wahaha!
aku harap degree nih aku akan lebih rajin, ntuk aku buktikan pd sume..
yg aku bleh grad dgn cemerlang..semoga ALLAH permudahkan perjalanan ku..

ari nih igt nk kuar outing dgn abam ichi..tp kena cari tv plak ntuk  mak aku..
haih tv knp la ko rosak masa2 cmni..
dan akhirnye pencarian tv telah brakhir pd ptg td..tv samsung digantikan dgn sharp..
aku harap tv 2 sharp cm namanye =)

p/s: gmbo dibwh adalah candid di KLCC..time wat job tunang pertamaku..hehe..lelaki nih ngah test kamera iPhone 3Gs dia..nmpk cm best jer..

bidan terjun fotografi

October 25, 2009 Leave a comment
mivec

mivec

300KM

300KM

EVO X

EVO X

salam all!
lama btul aku nk update blog aku nih..
mcm2 hal lak bz mggu nih..
ari nih satu hari bersme mmbr kolej aku, abie..
kitorg brdua dh jd partner fotografi..
mmg brsmgt giler td..haha
hope kite brdua leh jd rakan niaga yg brdaya saing dlm fotografi nih..
1st job kitorg ialah tunang,31 okt nnt..
hope aku dan abie dpt wat yg trbaik..
pd abg mi yg akan brtunang nnt jgn risau, kitorg wat yg plg best ntuk abg..haha
aku jumpe dia ptg td setelah abih merayau KL dgn abie..

masa prjalanan pulang aku meredah hujan yg agak lebat..
perjalanan 40minit mengambil masa sejam plak bila aku sesat smpi ke damansara..hahaha!

ok dats all for today..

gmbr2 atas adalah hasil dr outing brsme abg zam313..gmbr kereta evoX polis..best oh!
thanks abg zam, helmet yg abg bg 2 sy akan jg baik2..huhu

outing mengejut

October 18, 2009 Leave a comment

pg2 lg aku dh dpt kol dr abg zam ajak aku kuar outing..
malu gak sbb time 2 aku syok tido lg..haha
aku bersama abg zam dan mmbr baru namanye rahim..
pegi menembak kat stadium melawati..ada sua rasa tv9..

aku blur, xtau nk shoot ape..
abg zam cdg amik gmbr awek..tp lense aku pendek jer..
xberani la nk shoot awek..
jd xbyk gmbr yg aku amik..
nnt la aku upload, xada yg menarik pun..biase2 jer..

p/s: aku sedih helmet hilang ari nih, helmet buruk pun nk rembat bodo la cm yahudi…!

raya = mkn2

October 17, 2009 Leave a comment

raya tahun nih aku byk mkn,
smpi berat bdn aku bertmbh dr sebelum puasa..
mmg mewah mkn taun nih..
smpi brlebih plak aku blasah..
trigt kata seorg ustaz, salah satu petanda hari kiamat..
makanan boleh didapati dgn byknye di merata tempat..
mmg btul lah kata ustaz 2, time raya nih byk plak open haus sana sini..
smpi xsempat nk pergi..
dlu masa kecik2, mmg jarang dgr org wat open haus..
klu ada aku lah org yg plg happy..haha!

p/s: semoga ALLAH permudahkan amal ibadat ku, dan lindungi ku dr seksaan neraka…